Emanuel Ungureanu: Specialiștii din Comisiile de Sănătate să se aplece mai mult asupra nevoilor pacienților

0
68

Emanuel Ungureanu, membru în Comisia pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților, a declarat că este nevoie de o aplecare mai mare a specialiștilor din Comisiile de Sănătate din Camera Deputaților și din Senat asupra nevoilor reale ale pacienților, dar și asupra găsirii de soluții eficiente care să vină în sprijinul celor aflați în suferință.

”Aș vrea să văd din partea medicilor care sunt acum în Comisiile de Sănătate din Camera Deputaților și a Senatului o aplecare spre nevoi și rezolvarea acelor nevoi și noi, cei care suntem din zona complementară a actului medical, vă asigur că vom oferi toată susținerea și tot concursul”, a declarat Emanuel Ungureanu.

Emanuel Ungureanu a subliniat și necesitatea luării unei decizii în ceea ce privește coplata, dar și Legea privind utilizarea canabisului în scop medical în România.

Ad in title

”În 1 aprilie trebuie să intre în vigoare Ordonanța 70, trebuie să luăm o decizie împreună să vedem ce facem cu acest capitol, coplata. Nu sunt lucruri pe care le prioritizăm noi acum, ci sunt lucruri care au fost amânate și vin peste noi. În ceea ce privește legea canabisului medicinal, eu sunt asistent social și de 18 ani sunt alături de niște bolnavi cu boli cronice și știu ce înseamnă să ai un copil în grijă sau un tânăr și să vezi că pe terapia durerii nu  mai sunt soluții”, a mai declarat Emanuel Ungureanu.

Declarațiile au fost făcute în cadrul evenimentului online „Medicii în dialog cu politicienii: Perspective pentru sănătatea românilor”, organizat marți, de Colegiul Medicilor din România (CMR).

Managementul logistic și producția video ale evenimentului CMR au fost asigurate de Sănătatea Press Group.

Articolul precedentDr. Levente Vass: Spitalele nu trebuie închise, ci transformate în ambulatorii de specialitate performante
Articolul următorPeste 1 milion de apeluri preluate pentru a ajuta persoanele să se programeze la vaccinarea anti-COVID