Emanatiile din corpul insectelor pot provoca alergii

0
307

Alergiile la insecte apar in urma intepaturilor acestora, deoarece persoana inhaleaza emanatii din corpul insectei care a intepat o anumita zona a corpului, a declarat, pentru SanatateaTV, dr. Carmen Ionescu, medic primar medicina de familie. Aceste emanatii emise de insecte, devin antigene si, introduse in organismul uman, determina o reactie alergica, explica dr. Carmen Ionescu.

Principalele simptome care anunta o alergie la intepatura unei insecte sunt roseata, urticaria, umflarea gatului si a limbii (mai exact, a glotei), dificultati in respiratie, ameteala, greata sau varsaturi si, spune dr. Carmen Ionescu, se poate ajunge la socul anafilactic.

Ca modalitati de tratament, dr. Carmen Ionescu sustine ca alergiile la insecte sunt greu de identificat, chiar si pentru specialistul in alergologie. Cu toate acestea, profilactic, se poate realiza hipersensibilizarea specifica, cu extract total de corp de insect sau cu extract de venin.

Persoanele care se stiu alergice la veninul de albine sau de viespi, trebuie sa isi ia unele masuri de precautie ca: evitarea folosirii parfumurilor si a deodorantelor care atrag insectele, acoperirea mancarii si a resturilor menajere sau evitarea purtarii tesaturilor inflorate, a mai adaugat dr. Carmen Ionescu.

Articolul precedentDobrogea Grup a lansat portalul www.dobrogeabenecol.ro
Articolul următorSurditatile congenitale pot interfera si cu alte afectiuni