EMA recomandă utilizarea cocktailului de anticorpi Regeneron pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19

0
5

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a comunicat, vineri, că pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19 se poate utiliza cocktailul de anticorpi dezvoltat de compania farmaceutică americană Regeneron, transmite Reuters.

Recomandarea EMA poate fi urmată de ţările membre ale Uniunii Europene pentru utilizarea combinaţiei de casirivimab şi imdevimab înaintea eliberării autorizaţiei de comercializare, a precizat agenţia.

Statele Unite au aprobat din noiembrie anul trecut utilizarea produsului Regeneron în cazuri urgente, unul din pacienţii trataţi astfel fiind fostul preşedinte american Donald Trump.

Medicamentul se administrează sub formă de picături.

Anticorpii monoclonali din formulă se obţin prin reproducerea celor naturali produşi de organismul uman pentru a lupta cu infecţiile.

„În ceea ce priveşte siguranţa, cele mai multe efecte secundare raportate au fost uşoare sau moderate, dar s-au observat şi reacţii legate de infuzie (inclusiv reacţii alergice), care trebuie monitorizate”, a arătat EMA.

Organismul european de reglementare a medicamentelor a comunicat că studiul în timp real al combinaţiei produse de Regeneron continuă şi va sta la baza recomandării de aprobare a comercializării în UE.

Regeneron a anunţat, joi, că o comisie independentă a stabilit că medicamentul împotriva coronavirusului are o „eficienţă clinică clară” pentru reducerea ratelor de spitalizare şi deces ale pacienţilor.

Articolul precedentFDA: Păstrarea vaccinului de la Pfizer/BioNTech la temperaturi de congelator, autorizată în SUA
Articolul următorMAI, sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară, în contextul pandemiei COVID-19