EMA analizează raportările cu privire la unele efecte rare ale vaccinurilor anti-COVID

0
38
General view of the EMA (European Medicines Agency) offices in Canary Wharf, London. Countries across the EU are bidding to host the EMA and the EBA when they re-locate after Brexit. Picture date: Tuesday August 1st, 2017. Photo credit should read: Matt Crossick/ EMPICS Entertainment.

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) analizează raportările cu privire la o boală neurodegenerativă rară declanşată la persoane vaccinate anti-COVID-19 de la AstraZeneca, dar şi raportări ale unor inflamaţii cardiace apărute după vaccinarea cu serurile Moderna şi Pfizer.

Anunțul a fost făcut de EMA vineri, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

în acest context, EMA a solicitat mai multe detalii cu privire la aceste cazuri din partea producătorilor de vaccinuri.

Ad in title

În cadrul unei analize a raportărilor de siguranţă pentru vaccinul Vaxzevria, Comitetul pentru siguranţă al EMA analizează datele obţinute cu privire la cazurile de sindrom Guillain-Barre, potrivit sursei citate.

EMA analizează şi raportările cu privire la inflamaţii cardiace apărute în urma vaccinărilor cu serul Pfizer/ BioNTech, denumit Comirnaty, dar şi cu vaccinul produs de Moderna.

Un alt efect secundar analizat este formarea de cheaguri de sânge.

Articolul precedentCîmpeanu: Acţiuni de vaccinare organizate de UMF din Cluj, Iaşi, Târgu Mureş şi Craiova
Articolul următorJinga: A fost mai uşor pentru vârstnicii care s-au prezentat la Maraton, pentru că au venit doar cu buletinul