EMA: Alergii severe, incluse printre efectele adverse ale vaccinului anti-COVID-19 de la Novavax

0
425
romani vaccinati

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat, joi, că a identificat reacţii alergice severe ca potenţiale efecte secundare ale vaccinului anti-COVID-19 de la compania Novavax, informează Reuters.

Vaccinul a fost autorizat, miercuri, de organismele de reglementare din Statele Unite, iar eticheta produsului din această ţară avertizează împotriva administrării vaccinului persoanelor cu antecedente de reacţii alergice la oricare dintre componentele acestuia.

EMA a precizat că va actualiza de asemenea informaţiile referitoare la produs pentru vaccinul Novavax, astfel încât acestea să includă printre efectele secundare o senzaţie neobişnuită sau o sensibilitate redusă la nivelul pielii.

Doar 250.000 de doze de vaccin Novavax împotriva COVID-19 au fost administrate în Europa până în prezent de la lansarea sa în decembrie, conform Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC).

Articolul precedentVariola maimuţei: Comitetul de urgenţă al OMS se va reuni la 21 iulie
Articolul următorMinisterul Sănătății: Vor fi construite 25 de spitale, până în 2026. Investiția se ridică la peste 1,7 miliarde de euro