EMA a început revizuirea continuă a vaccinului anti-COVID-19 produs de Sanofi Pasteur

0
56
General view of the EMA (European Medicines Agency) offices in Canary Wharf, London. Countries across the EU are bidding to host the EMA and the EBA when they re-locate after Brexit. Picture date: Tuesday August 1st, 2017. Photo credit should read: Matt Crossick/ EMPICS Entertainment.

Comitetul Agenției Europene a Medicamentului (EMA) a început o revizuire continuă a Vidprevtyn, un vaccin anti-COVID-19 dezvoltat de Sanofi Pasteur.

Decizia Comitetului de a începe această revizuire continuă se bazează pe rezultatele preliminare din studiile de laborator (date non-clinice) și studiile clinice timpurii la adulți, care sugerează că vaccinul declanșează producerea de anticorpi care vizează SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19 și poate ajuta la protejarea împotriva bolii.

”EMA va evalua datele pe măsură ce devin disponibile pentru a decide dacă beneficiile depășesc riscurile. Revizuirea continuă va continua până când sunt disponibile suficiente dovezi pentru o cerere formală de autorizare de introducere pe piață”, informează EMA.

Ad in title

De altfel, EMA va evalua conformitatea Vidprevtyn cu standardele obișnuite ale UE pentru eficacitate, siguranță și calitate.

Sanofi a spus că alte evaluări continue ale vaccinului său erau pe cale să înceapă și în Marea Britanie, Canada și Singapore, precum și cu Organizația Mondială a Sănătății, informează RFI.

Alți candidați la vaccinul COVID-19 în revizuirea continuă a UE sunt cei de la CureVac (Germania,) Novavax (SUA), Sinovac (China) și Sputnik V din Rusia, dezvoltat de Centrul de Epidemologie și Microbiologie Gamaleya din Moscova.

Cum este de așteptat să funcționeze vaccinul?

Se așteaptă ca Vidprevtyn să pregătească organismul pentru a se apăra împotriva infecției cu SARS-CoV-2. Este un vaccin pe bază de proteine ​​care conține o versiune cultivată în laborator a proteinei spike găsite pe suprafața SARS-CoV-2. De asemenea, conține un „adjuvant”, o substanță care ajută la întărirea răspunsurilor imune la vaccin.

Când unei persoane i se administrează vaccinul, sistemul său imunitar identifică proteina spike ca fiind străină și produce anticorpi împotriva acesteia. Dacă, mai târziu, persoana vaccinată intră în contact cu SARS-CoV-2, sistemul imunitar va recunoaște proteina virală și va fi gata să apere organismul împotriva virusului.

 

Articolul precedentCoronavirus Franța: Numărul noilor infectări a urcat la 18.000 în 24 de ore
Articolul următorFranța: ”Permis de sănătate” pentru accesul în muzee, cinematografe sau alte spații culturale