Coronavirus Franța: Numărul noilor infectări a urcat la 18.000 în 24 de ore

0
60
Foto: gestion.pe

Ministrul Sănătăţii din Franța, Olivier Véran, a anunțat că numărul de infectări cu COVID-19, la ultimul bilanț raportat, a urcat la 18.000 în 24 de ore, în comparaţie cu sub 7.000 în săptămâna anterioară.

Oficialul este de părere că această creştere este cauzată de varianta Delta a noului coronavirus și consideră această ascensiune drept una ”neobişnuită, 150% într-o săptămână”, informează RFI.

”Am cifrele de contaminare din ultimele 24 de ore din ţara noastră (…). Ieri am ajuns la 18.000 de contaminări în doar 24 de ore”, a spus ministrul adresându-se Adunării Naţionale.

Ad in title

”Acest lucru înseamnă că este vorba de o creştere a circulaţiei virusului de ordinul 150% într-o săptămână: nu am mai văzut o asemenea situaţie până acum, nici în cazul variantei inițiale a virusului, nici cu varianta engleză, nici cu cea sud-africană, nici cu cea braziliană”, a mai spus ministrul Véran, citat de RFI.

Un astfel de nivel al cazurilor pozitive nu a mai fost înregistrat în Franța de la mijlocul lunii mai.

În acest context, ministrul Sănătății francez subliniază din nou asupra importanței vaccinării împotriva SARS-CoV-2.

”Nu mai e timp să ne îndoim, să ezităm, este timpul pentru imunitatea colectivă, este vorba despre responsabilitate colectivă şi este singurul mijloc de care dispunem (…) pentru a scăpa de coronavirus odată pentru totdeauna”, a subliniat ministrul.

În același timp, Guvernul din Franța se teme că această creştere a cazurilor, care afectează pentru moment în special tinerii, urmează să afecteze persoanele vârstnice sau fragile, nevaccinate, ceea ce va duce la o creştere a numărului de spitalizări.

Prim-ministrul Jean Castex a indicat, în prima parte a zilei de marţi, că obiectivul de 40 de milioane de prime doze de vaccin împotriva COVID-19 administrate ”ar trebui atins la sfârşitul lunii iulie”, cu o lună în avans faţă de calendarul iniţial.

Articolul precedentCNCAV: Rata de infectare cu SARS-CoV-2 s-a dublat în mai multe state europene
Articolul următorEMA a început revizuirea continuă a vaccinului anti-COVID-19 produs de Sanofi Pasteur