Elveția: A fost detectat un prim caz de de tulpină indiană a SARS-CoV-2

0
36

Un prim caz de tulpină indiană a SARS-CoV-2, responsabilă pentru un focar epidemic în India, a fost depistat în Elveţia, au anunţat, sâmbătă, autorităţile sanitare din această ţară, relatează AFP.

”Primul caz de tulpină indiană a COVID-19 a fost detectat în Elveţia”, a anunţat Oficiul federal elveţian pentru Sănătate Publică într-un mesaj postat pe Twiter. Cazul a fost detectat la o persoană aflată în tranzit pe unul dintre aeroporturile ţării, a precizat sursa citată, fără a oferi detalii suplimentare.

Această informaţie survine după anunţul făcut, joi, de autorităţile belgiene cu privire la depistarea în ţară a 20 de studenţi indieni testaţi pozitiv la tulpină. Aceşti tineri aterizaseră la Paris pe 12 aprilie.

Ad in title

Sistemul de sănătate indian este copleşit de un nou val de infecţii atribuite parţial noii tulpini ”duble mutante”, cunoscută sub numele B.1.617.

Numeroase ţări şi-au suspendat temporar legăturile aeriene cu India. Elveţia ar putea să claseze India ca ţară cu risc crescut şi să o adauge pe ”lista roşie”, au declarat autorităţile sanitare elveţiene.

Persoanele din ţările plasate pe lista roşie trebuie să respecte o carantină de zece zile la sosirea în Elveţia.

Articolul precedentCoronavirus: Maraton de vaccinare, organizat la București în perioada 7-9 mai, anunțat de Valeriu Gheorghiță
Articolul următorCel puţin 23 de persoane au murit într-un incendiu la un spital COVID din Bagdad