Coronavirus: Maraton de vaccinare, organizat la București în perioada 7-9 mai, anunțat de Valeriu Gheorghiță

0
50

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că în prima jumătate a lunii mai va avea loc în Bucureşti un maraton al vaccinării, similar celui organizat zilele acestea la Timişoara.

„Pe 7-9 mai va fi acest maraton al vaccinării la Bucureşti. Foarte probabil, locaţiile vor fi două: la Sala Palatului şi Biblioteca Naţională. Trebuie să combinăm acest eveniment medical cu unul social şi cultural. Va fi nevoie doar de cartea de identitate.”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, sâmbătă seară, la un post de televiziune.

Valeriu Gheorghiţă a menţionat că la maratonul de la Bucureşti se va putea vaccina anti-COVID-19 oricine, indiferent unde are domiciliul. Cel mai probabil, vaccinul administrat va fi cel produs de compania Pfizer, iar pentru rapel se va organiza un eveniment similar, la trei săptămâni după prima ediție, în așa fel încât toți cei imunizați în cadrul maratonului să primească și a doua doză.

Ad in title

„Cu siguranţă este un eveniment care, aşa cum am observat la Timişoara, este aşteptat de multă lume, pentru că realmente sunt persoane care din comoditate nu intră pe platformă să se programeze, sunt persoane care nu se descurcă să intre pe platformă şi atunci cred că flexibilitatea şi adaptabilitatea la situaţia reală trebuie să fie în momentul de faţă extrem de importantă”, a adăugat Valeriu Gheorghiţă.

Valeriu Gheorghiţă a declarat că evenimente similare celui de la Timişoara, unde zilele acestea are loc un maraton al vaccinării, vor fi organizate şi în alte oraşe.

„Evenimentul de la Timișoara, acel maraton al vaccinării, va fi replicat la nivel național. Am avut mai multe dicuții cu rectorii universităților de Medicină și Farmacie din România. Toate și-au arătat disponibilitatea de a organiza astfel de evenimente de vaccinare, prin implicarea personalului medical, corpului academic. Vor fi în toate centrele universitare unde avem universități de Medicină și Farmacie.Trebuie să implicăm aceste demersuri, să le multiplicăm la nivel național. Avem nevoie să transmitem mai mult decât principii de organizare. Avem nevoie de implicarea celor care pot să facă lucruri absolut excepționale, cum s-a întâmplat la Timișoara”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Conform medicului, până sâmbătă seară, la la ora 20:00, au fost imunizate anti-COVID-19 aproape 3200 de persoane, în cadrul maratonului de la Timișoarea.

Şi în municipiul  Deva, unde sâmbătă a devenit operaţional primul centru drive-thru, au fost vaccinate anti-COVID 600 de persoane, a adăugat Valeriu Gheorghiţă.

 

 

Articolul precedentCâte persoane au fost vaccinate anti-COVID-19, în ultimele 24 de ore. Datele CNCAV
Articolul următorElveția: A fost detectat un prim caz de de tulpină indiană a SARS-CoV-2