Conducătorul programului Operation Warp Speed destinat vaccinurilor pentru COVID-19, al administraţiei Trump, dr. Moncef Slaoui, a declarat marţi că vaccinurile dezvoltate de Pfizer şi Moderna sunt sigure şi că numai 10%-15% dintre voluntari au raportat efecte secundare ”vizibile semnificativ”, a transmis postul de televiziune CNBC.

Persoanele care au suferit de reacții adverse au raportat înroșirea pielii și dureri în zona în care li s-a făcut vaccinul, precum și febră, frisoane, dureri musculare și dureri de cap, a explicat medicul, adăugând că majoritatea oamenilor nu au efecte secundare vizibile.

”Efectele adverse mai importante, cum ar fi boala autoimună şi altele, nu au fost raportate diferit între grupul placebo şi grupul care a primit vaccinul, în cele două studii clinice, ceea ce este foarte încurajator. Cunoaştem efectele pe termen scurt şi înţelegem bine acum efectele pe termen mediu. Siguranţa pe termen lung nu este încă înţeleasă, conform definiţiei”, a declarat Slaoui pentru publicația Washington Post.

Dr. Moncef Slaoui a făcut declaraţiile în timp ce statele americane se pregătesc să distribuie vaccinuri pentru COVID-19 în două săptămâni.