Echipa OMS care cercetează originile COVID-19 vrea să renunțe la raportul privind misiunea recentă în China

0
210

Echipa Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) care a fost recent în China, în Wuhan, pentru a cerceta originile pandemiei de COVID-19 intenționează să renunțe la un raport interimar.

Intenția are legătură cu tensiunile în creștere dintre Beijing și Washington legate de anchetă. Pe de lată parte, un alt grup internațional de oameni de știință a făcut apel în vederea efectuării unei noi cercetări, potrivit Wall Street Journal, relatează Reuters.

Potrivit sursei citate, purtătorul de cuvânt al OMS, Tarik Jasarevic, a afirmat că un raport complet este aşteptat în următoarele săptămâni. De altfel, nu au fost disponibile imediat informaţii legate de motivele întârzierii publicării constatărilor misiunii conduse de OMS în oraşul Wuhan din centrul Chinei, unde au fost depistate primele cazuri de COVID-19.

Luna trecută, Dominic Dwyer, unul dintre membrii echipei OMS, declara că statul chinez a refuzat să ofere echipei conduse de OMS, care investighează originile pandemiei, date neprelucrate despre primele cazuri de COVID-19, fapt care poate complica eforturile de a înţelege modul în care a început epidemia.

Ancheta echipei OMS a fost afectată de întârzieri, de îngrijorări privind accesul în anumite zone dar și de certurile dintre Beijing și Washington, după ce statul american a acuzat China că a ascuns amploarea focarului inițial și a criticat condițiile vizitei experților OMS.

Articolul precedentUn studiu arată impactul pandemiei asupra tratării cancerelor la copii
Articolul următorDr. Tudor Ciuhodaru, despre singura opțiune de a reveni cât mai rapid la viața de dinainte de pandemie