După atacul asupra sistemului informatic al spitalelor românești vine și soluția temporară: O companie privată oferă gratuit soluții de securitate informatică, timp de un an, instituțiilor sanitare publice

0
355
O companie românească de securitate a contactat Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) pentru a oferi gratuit soluții de securitate în sprijinul sistemului sanitar și a bunei desfășurări a actului medical în contextul recentului atac cu ransomware ce a afectat activitatea a zeci de spitale din România.
Astfel, firma autohtonă va oferi acces gratuit la soluții de securitate informatică destinate mediului de business tuturor instituțiilor sanitare publice din România, ca parte a unui demers de a le întări reziliența în fața recentelor atacuri informatice, subliniază într-un comunicat recent Directoratul Național de Securitate Cibernetică.
Conform instituției amintite, „instituțiile sanitare publice de toate dimensiunile, de la cabinete medicale, la spitale județene de mari dimensiuni, pot solicita acces gratuit timp de 12 luni” la soluția amintită accesând ACEST link.
Indiferent de mărimea sau complexitatea infrastructurii IT din unitatea sanitară, compania amintită pune la dispoziție un serviciu de administrare a securității IT, pentru ca unitățile să poată beneficia de protecție 24/7, chiar dacă nu au personal de specialitate numeros. Serviciul oferă acces permanent la o echipă de elită de experți în securitate cibernetică și se bazează pe tehnologii recunoscute ca fiind unele de top la nivelul industriei.

Atacurile informatice ransomware îndreptate asupra spitalelor sunt dintre cele mai nocive întrucât le pot paraliza activitatea dacă, de exemplu, datele medicale ale pacienților sunt blocate, ceea ce limitează inclusiv accesul la intervenții medicale și mărește timpii de așteptare la urgență. De-a lungul timpului, atacatorii au infectat în repetate rânduri infrastructuri medicale cu ransomware și au solicitat apoi recompensă pentru a reda accesul la date, cele mai recente victime fiind spitalele din România.

Articolul precedentSemnal de alarmă: Rata mortalităţii infantile a crescut pe fondul prăbuşirii natalităţii, atrage atenția Organizaţia Salvaţi Copiii
Articolul următorDIICOT: Dosar penal in rem împotriva autorilor atacului cibernetic care a afectat activitatea în spitalele din România