Dumnezeu – asteptat sa intervina acolo unde medicina isi contempla limitele

0
203

Atunci cand medicina isi atinge limitele majoritatea americanilor sustin ca Dumnezeu poate interveni direct si poate salva vietile celor suferinzi, informeaza Associated Press receptionata de Agerpres.

Aceasta convingere insa ii face pe membrii familiilor celor bolnavi sa sustina mentinerea lor in viata cu ajutorul aparatelor si impiedica de multe ori salvarea altor vieti care asteapta donatori de organe. Conform cercetatorilor care au realizat acest sondaj, „medicii ar trebui sa fie pregatiti sa le poata explica membrilor familiilor care asteapta un miracol, situatia bolnavilor incurabili pentru care nu mai exista speranta”.

Astfel, 57% dintre adultii care au raspuns la acest sondaj, sustin ca interventia divina le poate salva membrii familiei, chiar daca medicii sustin ca nu mai exista nici o sansa.

Cand li s-a cerut sa-si imagineze ca unul dintre membrii familie lor ar fi grav bolnav, aproape 20% dintre medici au sustinut la randul lor ca Dumnezeu ramane singura speranta.

Deschiderea fata de acesta credinta in interventia divina poate ajuta la dezvoltarea unei relatii de incredere reciproca intre medici pe de-o parte si pacienti si familiile lor, de cealalta parte. Este nevoie de aceasta incredere pentru ca medicii sa poata explica in mod obiectiv concluziile stiintifice la care au ajuns, atunci cand aceste concluzii sustin ca o continuare a tratamentului ar fi inutila. Aceasta incredere i-ar putea determina pe membrii familiilor sa accepte spre exemplu deconectarea unui pacient de la sistemele de mentinere a functiilor vitale si prelevarea organelor acestuia pentru transplant, astfel incat sa fie salvate alte vieti.

Acest sondaj a fost realizat prin telefon, pe un esantion reprezentativ format din 1.000 de adulti americani si respectiv prin expedierea prin posta a unor chestionare catre 774 de medici si asistente.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentMedici straini, interesati sa lucreze la IBCvT Targu Mures
Articolul următorAtentie la medicamentele antipsihotice