DSU: Peste 9.700 de interventii medicale au avut loc in ultimele 24 de ore in Romania

0
56

Ca urmare a ultimelor ninsori si a frigului, la nivel national au fost efectuate 9.728 interventii medicale, 8.637 de persoane solicitand serviciile de ambulanta si 1.091, Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD), se precizeaza intr-un comunicat al Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU). De asemenea, 258 de gravide si 159 de persoane dializate au avut nevoie de ajutorul serviciilor de ambulanta sau SMURD, se mai mentioneaza in acelasi comunicat de presa.

Ca urmare a temperaturilor scazute inregistrate in ultima perioada s-au inregistrat si cazuri de hipotermie. in acest sens, conform comunicatului DSU, la nivel national s-a intervenit pentru acordarea primului ajutor medical in cazul a 70 de persoane care prezentau semnele si simptomele hipotermiei – cele mai multe persoane fiind in judetul Iasi (11) si Municipiul Bucuresti (11). in plus, in tara s-a intervenit si pentru relocarea a peste 390 de oameni fara adapost.

Tot in ultimele 24 de ore, resursele aeriene ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au efectuat un numar de 11 misiuni medicale cu elicopterele SMURD, reusindu-se astfel salvarea a 11 persoane.

Articolul precedentStudiu: Bauturile fara zahar nu sunt mai bune in obtinerea si pastrarea unei greutati sanatoase fata de cele care contin zahar
Articolul următorStudiu: Femeile cu istoric de boala de rinichi au un risc crescut de a dezvolta complicatii pe durata sarcinii