DSP vine cu recomandari pentru perioada urmatoare in care s-au anuntat temperaturi extrem de scazute

0
20

Expunerea prelungita la frig poate cauza hipotermie, degeraturi, probleme legate de starea psihica (somnolenta, pierderi de memorie, dificultati de vorbire), dar si pierderea de pana la 50% din caldura corpului prin extremitati, explica expertii Directiei de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti (DSPMB) in cadrul unui comunicat de presa.

in acest context, DSPMB recomanda ca pentru perioada urmatoare, cand s-au anuntat temperaturi extrem de scazute, populatia sa consume alimente bogate in proteine si grasimi nesaturate, fructe, legume si evitarea consumului bauturilor alcoolice. De asemenea, trebuie sa evite deplasarile in spatiile deschise si expunerea la frig. in cazul in care este absolut necesara o astfel de deplasare, se recomanda imbracamintea adecvata si folosirea obiectelor de vestimentatie specifice sezonului rece (caciula, fular, manusi, incaltaminte de iarna etc.).

Specialistii DSPMB recomanda, de asemenea, persoanelor varstnice (in special celora cu afectiuni cardiace si respiratorii) sa evite deplasarile si frecventarea locurilor aglomerate care creeaza premisele decompensarii in conditii de temperaturi scazute.

Ad in title

Tot in aceasta perioada cu ger si temperaturi foarte scazute, o atentie speciala trebuie acordata copiilor. Acestia nu trebuie lasati sa astepte in interiorul autovehiculelor parcate, parintii fiind rugati sa evite transporturile pe distante lungi in vehicule fara posibilitati de climatizare si neechipate corespunzator. in plus, evitarea expunerii prelungite a mainilor si picioarelor la temperaturi scazute pentru a se feri de degeraturi.

in cazul locuintelor si spatiilor inchise trebuie asigurata o temperatura corespunzatoare, evitand utilizarea instalatiilor improvizate care pot duce la intoxicatii cu monoxid de carbon.Totodata, se recomanda ca locuintele sa fie aerisite in mod eficient, cel putin o data pe zi.

De asemenea, pe perioada codului galben, DSPMB atentioneaza unitatile sanitare din subordine sa ia toate masurile care se impun astfel incat sa poata primi, tria si interna un numar mai mare de pacienti.

Totodata, Serviciul de Ambulanta a Muncipiului Bucuresti este atentionat ca pentru aceasta perioada sa suplimenteze numarul echipajelor si sa doteze corespunzator masinile de interventie.

Articolul precedentSpecialist: Maselele de minte partiale pot fi contaminate cu bacterii care duc la aparitia infectiilor sau inflamatiilor
Articolul următorStudiu: Bauturile fara zahar nu sunt mai bune in obtinerea si pastrarea unei greutati sanatoase fata de cele care contin zahar