DSP Timiș a recepționat aproape 1.900.000 de măști de protecție pentru persoanele vulnerabile

0
24

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Timiș a recepționat un număr de aproape 1.900.000 de măști de protecție, mai exact 1.886.900, corespunzător celor 37.738 persoane vulnerabile, identificate de către UAT-urile din județul Timiș. Fiecare persoană va primi câte 50 de măști, informează DSP Timiș.

Reprezentanții autorităților publice locale vor ridica aceste echipamente de protecție în cursul zilei de 17 septembrie 2020 și începând cu data de 18 septembrie acestea vor fi distribuite către beneficiarii de pe raza fiecărei unități administrativ-teritoriale.

Potrivit DSP Timiș, măștile au fost achiziționate în conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență nr. 78 din 21 mai 2020 privind acordarea de către Ministerul Sănătății, prin direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București, autorităților publice locale a necesarului de măști de protecție pentru familiile și persoanele defavorizate de pe raza unităților administrativ-teritoriale, precum și pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății, din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020.

Ad in title
Articolul precedentSolicitările Federației Sanitas către ministrul Muncii, Violeta Alexandru
Articolul următorConcluziile Studiului sociologic despre percepțiile românilor cu privire la diabetul zaharat tip 2