Dr. Valeriu Gheorghiţă, despre câte persoane s-au vaccinat antiCOVID în etapa I

0
232

Colonel medic dr. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, a declarat că pe data de 19 ianuarie apar ca vaccinate 196.734 de persoane din etapa I, ceea ce reprezintă 75% din numărul persoanelor eligibile din prima etapă.

Acestora li se adaugă alte 27.577 de persoane programate până la data de 31 ianuarie, ceea ce înseamnă un procent estimat de circa 89% dintre persoanele eligibile din etapa I care ar putea fi vaccinate, a precizat dr. Valeriu Gheorghiţă.

În ceea ce privește etapa a doua de vaccinare, care a început pe data de 15 ianuarie, în data de 18 ianuarie, erau vaccinate 7.694 de persoane din centrele medico-sociale, din 34 de județe, a adăugat coordonatorul campaniei.

Ad in title

Potrivit acestuia, în acest moment, avem active 659 de centre de vaccinare, totalizând 933 de cabinete de vaccinare.

Pentru etapa a doua a campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19 au fost deschise un număr de 299 de centre de vaccinare, cu 487 de fluxuri de vaccinare, a adăugat dr. Valeriu Gheorghiţă.

„În ceea ce priveşte etapa a doua de vaccinare, după cum ştim a început pe data de 15 ianuarie cu vaccinarea personalului şi a beneficiarilor din centrele medico-sociale şi centrele rezidenţiale. În data de 18 ianuarie, la ora 17,00, erau vaccinate 7.694 de persoane din centrele medico-sociale, din 34 de judeţe. La acest moment avem active 659 de centre de vaccinare, totalizând 933 de cabinete de vaccinare, de puncte de vaccinare. Pentru etapa a doua, strict pentru etapa a doua, avem 299 de centre, totalizând 487 de fluxuri de vaccinare sau puncte de vaccinare. Restul centrelor continuă activitatea pentru finalizarea etapei unu de vaccinare”, a declarat Gheorghiţă într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Articolul precedentSăptămâna Europeană de Prevenire a Cancerului de Col Uterin
Articolul următorCarantină pentru copii la întoarcerea în România, chiar dacă părinții au ambele doze de vaccin anti-COVID