Dr. Valeria Herdea: Îmi doresc ca medicii de familie să fie trataţi la fel ca orice alt specialist

0
102

Dr. Valeria Herdea, președinte al Asociației Române pentru Educație Pediatrică în medicina de familie, a declarat că îşi doreşte un sistem medical unitar, iar medicina de familie să îşi regăsească locul printre celelalte specialităţi, acolo unde îi este dreptul, iar medicii de familie să fie trataţi la fel ca orice alt specialist.

„Îmi doresc să fie respect pentru profesia mea în această ţară, îmi doresc independenţă profesională, şi nu în ultimul rând valorizare socială. Ne dorim să fim medici la noi în ţară, ne dorim să fim medici respectaţi pentru ceea ce facem. E foarte uşor ca astăzi să fii numit erou şi mâine să se arunce în tine cu ceva. Este foarte greu să fii umilit în fiecare zi şi este foarte greu să fii tu 24 de ore din 24, răspunzi la telefon, vorbeşti, faci tot ce poţi şi îţi pui sufletul pe masă pentru pacienţii tăi, iar sistemul, la prima ocazie, consideră că suntem în afara lui. Îmi doresc să avem un sistem medical unitar, ca medicina de familie să îşi regăsească locul acolo unde este dreptul, printre celelalte specialităţi şi colegii mei să fie trataţi la fel ca orice alt specialist”, a declarat dr. Valeria Herdea.

Declarațiile au fost făcute în cadrul mesei rotunde „Salvați medicina primară”, parte din cea de a IX-a Conferință a Colegiului Medicilor din Municipiul București (CMMB), eveniment desfășurat online, cu sprijinul Sănătatea Press Group.

Ad in title

La cea de-a IX-a Conferință a Colegiului Medicilor din Municipiul București s-au înscris peste 8.000 de medici, evenimentul conținând 16 sesiuni științifice, prezentate de 71 de speakeri.

 

Articolul precedentDr. Raluca Zoițanu: În medicina de familie este vorba despre o finanţare cronică
Articolul următorDr. Cristian Sever Oană: Cabinetele de medicină de familie preiau greutatea îngrijirii medicale a populaţiei