Dr. Cristian Sever Oană: Cabinetele de medicină de familie preiau greutatea îngrijirii medicale a populaţiei

0
762

Dr. Cristian Sever Oană, vicepreședinte al Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, a declarat că în prezent, cu ocazia acestei pandemii, a devenit evident că asistenţa primară este plasa de siguranţă a societăţii în lupta cu boala.

„Asistenţa primară şi medicina de familie sunt într-un proces de evoluţie, ca toate ramurile medicale. Cred că această pandemie a fost o hârtie de turnesol care a arătat unde sunt bubele şi unde sunt valorile, pe ce ne putem baza de aici încolo. Mie mi se pare cel mai grav faptul că, cu ocazia acestei pandemii, a devenit evident pentru toată lumea că, de fapt, asistenţa primară este plasa de siguranţă a societăţii în lupta cu boala, în condiţiile în care spitalele sunt închise din cauza infectării cu COVID-19, asistenţa primară şi ambulatoriul de specialitate sunt cele care preiau toate aceste cazuri. Este ca o plasă de siguranţă, când toate se prăbuşesc, cabinetele de medicină de familie fiind difuze în toată ţara, ele sunt cele care preiau greutatea îngrijirii medicale a populaţiei. Noi suntem plasa de siguranţă, ultima resursă de îngrijire a sănătăţii ţării”, a afirmat dr. Cristian Sever Oană.

Declarațiile au fost făcute în cadrul mesei rotunde „Salvați medicina primară”, parte din cea de a IX-a Conferință a Colegiului Medicilor din Municipiul București (CMMB), eveniment desfășurat online, cu sprijinul Sănătatea Press Group.

Ad in title

La cea de-a IX-a Conferință a Colegiului Medicilor din Municipiul București s-au înscris peste 8.000 de medici, evenimentul conținând 16 sesiuni științifice, prezentate de 71 de speakeri.

Articolul precedentDr. Valeria Herdea: Îmi doresc ca medicii de familie să fie trataţi la fel ca orice alt specialist
Articolul următorDr. Adriana Mihalaș, despre cele trei probleme ale medicinei primare