Asociatia Medicilor de Familie Bucuresti – Ilfov si Societatea Nationala de Medicina Familie organizeaza in perioada 28-31 martie 2012 a VIII a editie a Conferintei Nationale de Medicina Familiei. La eveniment participa peste 1800 de medici de familie din toata tara, ceea ce inseamna o solidaritate venita din partea medicilor, potrivit dr. Rodica Tanasescu, presedintele Societatii Nationale de Medicina Familiei.

Pe parcursul evenimentului se vor desfasura sesiuni de simpozioane, ateliere interactive, dezbateri pe teme de actualitate, lucrari originale ale medicilor de familie, expozitii medicale. Una dintre temele Conferintei este siguranta pacientului. Astfel se doreste inceperea unui proiect mai amplu in acest sens. Prin acest proiect se doreste explicarea concreta a ce inseamna cu adevarat siguranta pacientului si rolul pe care il are in medicina de familie.

„Chiar daca la inceput am considerat ca siguranta pacientului tine mai mult de serviciile medicale de specialitate cum ar fi chirurgia, totusi ne-am dat seama ca are legatura si cu medicina de familie. Greseli se fac peste tot, mai ales ca in cazul nostru sunt foarte multe consultatii”, a declarat dr. Sandra Alexiu.

in prima zi a Conferintei a fost prezentat raportul Nivel, care evidentiaza situatia cabinetelor medicale si dotarile existente, dar si rezultatele unor chestionare distribuite medicilor din toata tara. Potrivit dr. Sandra Alexiu, situatia asistentei medicale primare nu e chiar atat de rea, pacientii au incredere in medicii lor de familie si nu ii schimba, insa problemele continua sa existente la nivel de finantare si de dotari.