Numarul deceselor cauzate prin hipotermie severa este reevaluat de catre Ministerul Sanatatii, in functie de finalizarea rapoartelor de autopsie medico-legale, potrivit unui comunicat de presa transmis Sanatatea TV.

Astfel, din 47 de cazuri la care aceste rapoarte au fost finalizate, un numar de 7 cazuri nu se confirma a fi decese prin hipotermie severa. Cele 7 cauze de deces au fost bronhopneumonie si soc toxicoseptic, cauze cardiace, inclusiv infarct miocardic si intoxicatii.

Restul de 40 decese care s-au confirmat ca avand cauza hipotermia severa au avut loc in afara domiciliului, in spatii publice si au fost raportate la numarul de urgenta 112 de catre persoane terte.

a€œAsa cum am anuntat, am solicitat rapoartele de autopsie medico-legale pentru toate cazurile de deces prin hipotermie severa pe care, pana in prezent, directiile de sanatate publica le-au confirmat in baza definitiei clinice. Deoarece 7 cazuri nu s-au confirmat si in urma autopsiei, incepand de astazi vom revizui numarul deceselor din cauza hipotermiei severe de la 86 la 79. Evaluarea noastra va continua in zilele urmatoare, in functie de modul in care primim raportarile”, a declarat dr.Raed Arafat, subsecretar de statin Ministerul Sanatatii.