Dr Raed Arafat, despre cât durează imunitatea dată de vaccinul anti-coronavirus

0
298

Dr Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat că imunitatea dată de vaccinul anti-coronavirus ar dura pe o perioadă de cel puțin șase-opt luni, conform informațiilor de la acest moment.

Dr Raed Arafat a mai spus că persoanele care au intrat în studiile clinice ale vaccinului și au fost imunizate în perioada testării vor fi verificate vreme de cel puțin doi ani pentru a se identifica momentul în care imunitatea se reduce sau dispare.

„La acest moment, până acum, din momentul în care am început să ne vaccinăm și de când au fost testările înainte știm că imunitatea continuă. Pentru că persoanele care au fost testate și au intrat în studii, ele în continuare sunt evaluate la numărul de anticorpi, la imunitate – dacă scade, dacă rămâne, dacă dispar anticorpii, dacă nu dispar. Cu cât trece timpul mai mult și semnalele sunt că imunitatea este valabilă și acum înseamnă că timpul se prelungește. Deci la acest moment chiar vreo 6-8 luni deja au făcut teste pentru cei care au fost vaccinați și nimeni n-a venit să zică – «Atenție, a scăzut!». Și cu cât timpul trece și testele demonstrează că anticorpii sunt prezenți, cu atât valabilitatea acestei vaccinări este mai lungă. În acest moment cam asta putem zice pentru că nimeni nu poarte să vină să zică cu certitudine că imunitatea durează trei ani pentru că vaccinul nu există de trei ani, ci există de câteva luni”, a declarat medicul, la un post de televiziune.

 

Articolul precedentAlte trei milioane de locuitori din N-E Chinei, în izolare
Articolul următorExperți: Varianta sud-africană a noului coronavirus, de 1,5 ori mai contagioasă