Dr. Raed Arafat a cerut sanctiuni dure pentru personalul medical din cadrul Serviciului Judetean de Ambulanta Cluj

0
35

Subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, dr. Raed Arafat a cerut sanctiuni dure pentru personalul medical din cadrul Serviciului Judetean de Ambulanta Cluj, in urma raportului de control primit din partea Directiei de Sanatate Publica Cluj Napoca, se arata intr-un comunicat de presa.

Conform analizei efectuate, au existat intarzieri nepermise intre primirea apelului de urgenta si momentul alertarii echipajului medical in cazul accidentului din data de 12 septembrie 2012 care s-a soldat cu decesul conducatorului de motocicleta. Oficialul Ministerului Sanatatii a declarat ca personalul medical de serviciu poate fi acuzat de neglijenta in serviciu pentru modul in care a actionat.

in conformitate cu HG 857/2011, s-a decis ca, medicul coordonator al dispeceratului din tura si radiotelefonistul din tura sa fie sanctionati cu cate 2000 lei, insemnand amenda contraventionala maxima. De asemenea, Serviciul Judetean de Ambulanta va fi amendat cu 20.000 de lei.

Ad in title

in cadrul serviciului de ambulanta va fi constituita, de urgenta, o Comisie de disciplina care va dispune si masuri administrative in acest caz. Pana la decizia Comisiei, cele doua cadre medicale implicate vor fi suspendate din activitate. Dosarul continand raportul complet va fi inaintat la Parchet.

Articolul precedentGala Caritabila pentru programul a€œTerapie prin zambet” si in randul copiilor autisti
Articolul următorCum sa avem grija de sanatatea dentara – Ziua Mondiala a Sanatatii Orale