Dr. Petronela Fildan: Educaţia, rol esenţial în managementul pacientului

0
43

Șef lucrări dr. Petronela Fildan, şef secție Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța, a declarat că educaţia are un rol esenţial în tot ce înseamnă managementul pacientului în general, şi în particular al celui cu afectare respiratorie.

Potrivit Petronelei Fildan, mulţi dintre medici se bazează în tratarea pacienţilor mai mult pe medicamentele în sine şi poate uită de partea educativă.

„ 90% înseamnă educaţie şi doar 10% medicaţie în tot ce înseamnă tratamentul şi managementul bolilor în general, şi în particular al pacienţilor cu boli respiratorii, aici fiind inclus de la un simplu sfat antifumat până la educarea pacienţilor despre cum să-şi administreze spray-urile inhalatorii, ce anume să evite din mediul înconjurător, până la cum să facă efort fizic şi în niciun caz să nu plece cu ideea că dacă este un pacient cu boală respiratorie efortul fizic este contracindicat”, a explicat şeful Secției Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța.

Ad in title

Declarația a fost făcută în cadrul conferinței “Educaţia în bolile respiratorii. Provocări şi persective”, transmisă pe platforma www.conferinte-live.ro. Sănătatea Press Group este producătorul video al conferinței.

www.conferinte-LIVE.ro este o platformă dezvoltată de către Sănătatea Press Group – o soluție completă pentru organizarea de evenimente live cu durata de până la 4 ore, în spațiul online, prin videostream, în aceeași configurație ca în cazul evenimentelor obișnuite.

Articolul precedentDirectorul medical al Institutului „Marius Nasta”, despre educaţia în bolile respiratorii
Articolul următorPaula Rusu: Perioada aceasta dovedeşte nevoia de educaţie în ceea ce priveşte bolile respiratorii