Pielea are nevoie de o ingrijire speciala, insa nu intotdeauna stim sa si alegem produsele cele mai potrivite pentru tipul pielii noastre. Tocmai de aceea cel mai indicat este ca inainte de a se achizitiona un produs de ingrijire a pielii sa se consulte sfatul specialistului.

Potrivit dr. Miruna Lovinescu, cu cat miroase mai puternic o crema, cu atat aceasta contine mai multe substante cu potential alergen. in ceea ce priveste tenul sensibil, in astfel de cazuri specialistul recomanda alegerea unei creme care nu miroase. De altfel, crema se aplica pe pielea curata, dar nu si in zona din apropierea ochilor.

O atentie deosebita trebuie acordata si ingredientelor care intra in compozitia cremei ce se doreste a fi utilizata in ingrijirea pielii. a€œNumarul de ingrediente dintr-o crema obisnuita poate fi de cateva zeci. intr-o crema pentru ten ultrasensibil sunt 9 ingrediente, deci riscul de alergii e redus cu 95%. in ceea ce priveste productia de spuma dintr-un sampon, aceasta depinde de cantitatea agentilor de spumare, dar curatarea este data de continutul in detergenti. De asemenea, unele dintre componentele cosmeticelor produse in casa pot fi iritante sau cu potential comedogenic. Pe de alta parte, multe dintre substantele extrem de promovate ca avand vitaminele A, E sau extracte de plante ce previn eficient imbatranirea si ridurile nu se absorb topic, deci nu au nici un avantaj, unele fiind umidifiante si reducand temporar ridurile prin actiune mecanica, de acoperire sau umplere”, a declarat dr. Miruna Lovinescu in cadrul celei de-a VIIIa editie a Farma Practic ce a avut loc intre 25-27 noiembrie 2011, la Gura Humorului.