Astenia de primavara este o stare care se instaleaza o data cu schimbarea vremii, organismul fiind nevoit sa se adapteze unui nou ciclu. in anotimpul rece, oamenii trec printr-o perioada de letargie, o stare mai greu de suportat, iar primavara, organismul acestora revine la viata asemenea naturii care renaste, a precizat dr. Manuela Paduraru, psiholog in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri, din Bucuresti, in cadrul unui interviu pentru Sanatatea TV.

Astenia de primavara sau tulburarea de adaptare a organismului la schimbarile naturii poate fi combatuta printr-o alimentatie bogata in fructe si legume proaspete, prin sport si prin odihna. Pentru cei care doresc sa vada rezultate vizibile si rapide, si care vor sa evite depresia si atacul de panica, dr. Manuela Paduraru recomanda sedintele de psihoterapie.

„La noi in Romania ideea de a merge la psiholog este ramasa undeva intr-un alt secol. E o cutuma cum ca, daca te duci la psiholog esti nebun, ori a merge la psiholog nu e un lucru rau, e din contra un lucru pozitiv, o posibilitate de renastere, de cunoastere, insasi psihoterapia este o cunoastere a noastra, a propriei persoane, privind diverse paliere”, a evidentiat dr. Manuela Paduraru.

Psihoterapia este de mai multe tipuri, unul dintre acestea fiind terapia analitica jungiana, care consta in lucrul cu simbolurile, lucrul cu inconstientul. in acest sens, destul de des este utilizata metoda terapeutica sandplay, adica jocul cu nisipul. in dotarea acestei metode face parte o cutie cu nisip, cu interiorul albastru, care simbolizeaza inconstientul. in cadrul acestei terapii se lucreaza cu foarte multe simboluri, asezate intr-un fel anume. De asemenea se poate lucra chiar si fara miniaturi, doar cu nisipul uscat sau ud.

Un articol despre acest subiect gasiti aici

Un material video despre acest subiect gasiti aici