Astenia de primavara este o stare care se instaleaza o data cu schimbarea vremii, organismul fiind nevoit sa se adapteze unui nou ciclu. in anotimpul rece, oamenii trec printr-o perioada de letargie, o stare mai greu de suportat, iar primavara, organismul acestora revine la viata asemenea naturii care renaste.

Astenia de primavara poate fi comparata cu o depresie incipienta, deoarece simptomele se regasesc si in cazul depresiei. Cu toate acestea, astenia de primavara nu este o depresie ca atare, insa netratata corespunzator poate duce la depresie. Medicii specialisti sunt de parere ca astenia de primavara apare la aproximativ 40% din populatia generala.

De asemenea, astenia de primavara se recunoaste printr-o buna informare a individului, pentru ca oamenii informatii stiu ca trecerea de la un anotimp la altul, in speta de la iarna la primavara, toate simptomele insotesc de regula o astenie de primavara.

in ceea ce priveste durata, astenia de primavara dureaza in functie de persoana, de la cateva zile pana la cateva saptamani. Mai exact astenia de primavara dureaza mai mult in cazul persoanelor care se panicheaza, care se sperie foarte tare si care duc o viata sedentara.

Astenia de primavara nu poate fi prevenita. ” A preveni astenia de primavara este ca atunci cand o femeie trebuie sa nasca si ne gandim cum sa prevenim nasterea, ori nastere fara dureri nu exista , asa ca e indicat sa suferim putin, e o curatire a organismului”, a declarat dr. Manuela Paduraru, psiholog in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri Bucuresti, intr-un interviu pentru Sanatatea TV.

Un articol despre acest subiect gasiti aici