Dr. Ion Manea: 1 din 4 barbati cu varste cuprinse intre 40 si 70 de ani se confrunta cu disfunctii erectile

0
25

Aproximativ unul din patru barbati cu varste cuprinse intre 40 si 70 de ani se confrunta cu disfunctii erectile ca urmare a unor afectiuni netratate, sustine dr. Ion Manea.

Medicul spune ca, potrivit statisticilor, unele din cele mai importante cauze le reprezinta problemele coloanei vertebrale. Mai intai barbatii sunt socati, apoi devin frustrati si evita sa discute problema, chiar daca aceasta le afecteaza grav viata de cuplu.

„Asa procedeaza cea mai mare parte dintre barbatii care ajung sa se confrunte cu disfunctii erectile dupa prima tinerete.”, sustine dr. Ion Manea, adaugand ca, de cele mai multe ori, de vina pentru aceste probleme sunt alte afectiuni de care sufera persoanele respective.

Ad in title

Astfel, durerea de spate pe care multi o ignora poate avea, potrivit specialistului, corespondent ginecologic, urologic sau digestiv.

„La primele semne de impotenta este indicat si un control ortopedic, pentru ca articulatiile bazinului pot fi de vina. E vorba de radacinile nervoase de la nivelul regiunii lombosacrate, care inerveaza organele micului bazin. Poate fi vorba de o durere netratata sau de o complicatie postchirurgicala dupa o hernie de disc. Rezolvata cauza, problema dispare.”, a adagat dr. Manea.

in aceste conditii, primul pas este un diagnostic corect si apoi tratamentul. inainte de diagnostic, pacientul trebuie sa-si asume problema si sa accepte ideea ca trebuie s-o rezolve, fara sa se jeneze sa o discute cu medicul specialist.

Articolul precedentCeremonia de deschidere oficiala a celui de-al 41-lea Congres National al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice
Articolul următorLancet Oncology: O singura doza de vaccin anti-HPV e la fel de eficienta ca o vaccinare completa