Dr. Fauci: Suficientă imunitate colectivă la COVID-19, în SUA, prin vaccinare, până în toamnă

0
375

Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional American pentru Alergii şi Boli Infecţioase, estimează că Statele Unite vor obţine suficientă imunitate colectivă la COVID-19, prin vaccinare, până în toamna lui 2021, potrivit Reuters.

Dr. Anthony Fauci a declarat, într-o discuţie online cu guvernatorul statului California, Gavin Newsom, că SUA îşi vor recăpăta „o urmă de normalitate” în ciuda întârzierilor în campania de vaccinare.

Newsom a anunţat că noua variantă a coronavirusului, despre care este crezut că a pornit din Marea Britanie, a fost depistată în statul pe care îl conduce, la o zi după ce Colorado a anunţat un caz similar.

Ambii pacienţi la care a fost depistată noua variantă nu au călătorit recent, astfel că e posibil ca aceasta să se răspândească în comunităţi.

La rândul său, Fauci a spus că este normal ca astfel de virusuri să sufere mutaţii şi că mai multe contaminări cu noua variantă să apară în ţară.

Cei care au fost deja contaminaţi cu SARS-CoV-2 „nu par să se reinfecteze cu aceasta”, a explicat Fauci, care a adăugat că orice imunitate deja obţinută „protejează faţă de această tulpină”. El a subliniat că noile vaccinuri aprobate se vor dovedi la fel de eficiente împotriva ei ca şi împotriva formelor dejacunoscute ale virusului.

 

Articolul precedentPacienții COVID-19 internați la SCJU Arad primesc asistență psihologică
Articolul următorEXCLUSIV Mihaela Bilic: Mărimea porției face diferența între cum ne simțim și cât ne îngrășăm