Dr. Catalin Codreanu: Frecventa bolilor reumatice in ultimii ani este in crestere

0
2

Afectiunile reumatice reprezinta cea mai frecvent raportata cauza de boala la populatia adulta, potrivit unui comunicat de presa remis SanatateaTV.ro. Aproape jumatate din adulti prezinta simptome osteoarticulare sau anomalii musculo-scheletice prin examen clinic, iar 10% din populatie prezinta din aceasta cauza un grad de handicap motor. Bolile reumatice sunt reprezentate de peste 200 de afectiuni. Dintre acestea, cea mai frecventa forma este artroza, o afectiune a cartilagiului articulatiilor.

in ceea ce priveste Romania, 4.000.000 de romani sufera de artroza, din care 70% sunt cazuri diagnosticate. Mai mult decat atat, artroza este intalnita si in cazul copiilor, ea afectand dezvoltarea scheletului copilului. Daca nu este depistata si tratata la timp, artrita juvenila poate produce deformari serioase ale oaselor.

„Frecventa bolilor reumatice in ultimii ani este in crestere pentru ca asistam la un proces de imbatranire al populatiei. Aceasta presupune si preponderenta afectiunilor degenerative, legate de uzura, de aceea in populatie avem din ce in ce mai multe boli reumatismale. Un exemplu in aceasta directie sunt artrozele, cu principalele lor localizari: artroza de maini, de genunchi, de sold, manifestarile artrozice la nivelul coloanei vertebrale”, a declarat dr. Catalin Codreanu, director Centrul de Boli Reumatismale a€œDr. Ion Stoia”.

Bolile reumatice nu pot fi vindecate, insa ele pot fi tinute sub control. O prima conditie este ca boala sa fie diagnosticata din timp. De aceea, specialistii recomanda ca pacientii sa se prezinte la reumatolog in cazul in care durerile articulare persista.

Articolul precedentPharma Forum Craiova, 25 octombrie 2012
Articolul următorGuvernul Romaniei a alocat Ministerului Sanatatii suma de 150 milioane de lei, in urma rectificarii bugetare