Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, a declarat referitor la creșterea numărului de cazuri de persoane infectate că situația nu este sub control, fiind într-o dinamică crescătoare și existând transmitere comunitară.

„Aceste date ne spun că situația este încă într-o dinamică crescătoare, nu este sub control. Apar focare, dar există și transmitere comunitară foarte importantă. Sunt zone mai afectate în acest moment, dar asta nu înseamnă că celelalte sunt scutite, pot și ele oricând să înceapă să aibă mai multe cazuri”, a declarat dr. Raed Arafat, la un post de televiziune.

Secretarul de stat a mai spus că principala provocare acum este că, dacă numărul cazurilor continuă să crească, va crește și numărul pacienților internați la terapie intensivă, or asta pune presiune pe sistemul sanitar.

„Nimeni nu vrea să se întoarcă la restricții , este discutată în acest moment intenția resticționării din nou, dar, ca să nu ajungem la acest lucru, trebuie să aplicăm regulile de distanțare și de purtare a măștii, de evitare a contactului cu persoanele care au risc de transmitere”, a declarat Arafat.