Dr. Andreea Moldovan: Suntem în debutul valului trei al pandemiei

0
151

Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat că în acest moment, sunt 1.386 de paturi de terapie intensivă COVID-19, iar 20% din pacienții din ATI sunt intubați.

„Dorim foarte mult să operaționalizăm accesul în terapie intensivă. De exemplu, în prezent există 20% din pacienții din terapie intensivă intubați, restul încă nu sunt intubați sau nu au suport ventilator și atunci acolo este foarte important să avem un management corect al admisiei în terapie intensivă”, a declarat secretarul de stat, la Digi24.

Medicul Andreea Moldovan a spus că marea majoritate a specialiștilor sunt de acord că suntem în debutul valului trei al pandemiei, pentru că vedem în fiecare zi o creștere a numărului de cazuri depistate, a numărului de cazuri internate în spitale și a numărului de cazuri cu acces în terapie intensivă.

Ad in title

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății a mai spus că tulpina din Marea Britanie, aparent cea dominantă în acest al treilea val al pandemiei, nu este mai agresivă, ci este mai contagioasă și mai ușor transmisibilă, mai ales la vârstele mai mici și la tineri, comparativ cu tulpina care a circulat inițial.

„Din punct de vedere al formelor clinice, există forme severe și cu aceste tulpini, dar nu este neapărat o diferență semnificativă față de ce am întâmpinat anterior”, a precizat Andreea Moldovan.

 

Articolul precedentCNCAV, despre situația centrelor de imunizare anti-COVID-19 și a fluxurilor de vaccinare
Articolul următorCoronavirus: Riscul de spitalizare şi de deces, redus cu 87% cu terapia dezvoltată de compania Eli Lilly