Doar 5% dintre romanii care sufera un AVC ajung in timp util la tratamente inovatoare

0
322

Accidentul vascular cerebral (AVC) este cea de-a treia cauza de mortalitate in Romania, dar si in lume (circa 15 milioane de cazuri noi la nivel mondial anual), potrivit Societatii pentru Studiul Neuroprotectiei si Neuroplasticitatii (SSNN). Mai mult, la fiecare 8 minute un roman sufera unaccident vascular cerebral, din totalul acestor pacienti doar 5% avand sansa de a beneficia in timp util de tratamentele inovatoare. Anual, statisticile arata ca aproximativ 65.000 de romani trec printr-o astfel de experienta, iar o treime raman cu diverse grade de dizabilitate.

in acest context, neuroreabilitarea reprezinta o sansa de recuperare a deficitelor si reintoarcerea la o viata cat mai apropiata de cea normala. Potrivit specialistilor, exista solutii care sa vina in sprijinul acestor pacienti.

Toate acestea, dar si cele mai avansate standarde terapeutice vor fi prezentate in cadrul celui de-al VI-lea Curs European de Neuroreabilitare,RoNeuro Brain Days, care incepe astazi si se va desfasura pana pe 3 iunie.

Evenimentul, organizat de Fundatia Societatii pentru Studiul Neuroprotectiei si Neuroplasticitatii impreuna cu Societatea de Neurologie din Romania (SNR) si Universitatea de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca, sub egida World Federation of Neororehabilitation (WFNR) si European Federation of Neurorehabilitation Societie (EFNRS), aduce in Romania varfuri ale medicinei si cercetarii stiintifice.

Articolul precedentCorpul de Control al ministrului Sanatatii efectueaza controale la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures
Articolul următorMS: Orice forma de discriminare a pacientilor este inacceptabila. Vor fi facute verificari la Spitalul Sf. Pantelimon