Directorul Regional pentru Europa al OMS: Vaccinarea inseamna siguranta, protectie si imunitate pentru copil

0
19

Directorul Regional pentru Europa al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), dr. Zsuzsanna Jakab, prezent in Romania cu prilejul Saptamanii Europene a Imunizarii, a declarat in cadrul unei vizite la un cabinet de medicina de familie din Chitila ca vaccinarea reprezinta o metoda de preventie eficienta si sigura impotriva unor boli ce pot avea consecinte grave asupra sanatatii, dar care pot fi prevenite.

„Fiecare copil trebuie sa fie vaccinat, deoarece aceasta este cea mai buna metoda de preventie. Reprezinta cel mai important dar pe care, ca medic si parinte, il poti oferi unui copil. Vaccinarea inseamna siguranta, protectie si imunitate pentru copil. Nu ratati oportunitatea de a vaccina fiecare copil”, a declarat dr. Zsuzsanna Jakab.

Importanta vaccinarii si a beneficiilor aduse de vaccinuri a fost subliniata, in cadrul vizitei directorului regional pentru Europa al OMS, si de dr. Daniela Ştefanescu, medic de familie.

Ad in title

„Mesajul nostru catre parinti este acela de a-si vaccina copiii, imunizarea reprezentand o metoda de preventie esentiala impotriva unor boli transmisibile grave. Vaccinez copii din 1981, mii de copii si in afara de simptome precum febra sau eczeme, vaccinul nu a avut niciun efect grav negativ de-a lungul experientei mele”, a declarat dr. Daniela Ştefanescu.

Totodata, medicul de familie a adus in discutie si problema lipsei de piata a unor vaccinuri, dar si necesitatea unei legi a vaccinarii clare.

„Mesajul meu pentru ministrul Sanatatii este legat de importanta asigurarii continue a vaccinurilor, astfel incat sa nu ajungem in situatia de a nu mai avea stocuri disponibile. De asemenea, foarte importanta este promovarea legii vaccinarii si demararea campaniilor de informare si educare a populatiei cu privire la importanta vaccinarii”, a mai adaugat dr. Daniela stefanescu.

Articolul precedentVaccinarea: o problema de sanatate publica. Copii, dincolo de cifre. Fiecare copil merita sansa la o viata sanatoasa
Articolul următorPodiatria in Romania – 2 mai, Ziua Internationala a Podiatrului