Directorul Regional OMS pentru Europa: Nu trebuie să lăsăm garda jos în ceea ce privește imunizarea

0
256

”Vaccinarea trebuie menținută în timpul pandemiei de COVID-19 pentru a fi eficientă” este mesajul dr Hans Kluge, Directorul Regional OMS pentru Europa, cu ocazia Săptămânii Europene a Vaccinării, se arată într-o postare făcută pe o rețea socială de Biroul OMS pentru România.

”Trăim printr-o perioadă excepțională, când fiecare dintre noi a fost chemat să prevină răspândirea COVID-19. Situația COVID-19 în Regiunea Europeană rămâne foarte îngrijorătoare.

Vreau să profit de ocazia Săptămânii Europene a Vaccinării pentru a reitera faptul că nu trebuie, mai ales acum, să lăsăm garda jos în ceea ce privește imunizarea. Accesul tuturor la vaccinuri ne-a transformat societățile, dar este un bun public care trebuie menținut pentru a fi eficient, chiar și în perioadele dificile. Sistemele noastre de sănătate suprasolicitate nu pot suporta focare de boli care pot fi prevenite prin vaccinare.

Anul trecut, rujeola a afectat peste 100.000 de tineri și bătrâni din Europa. Acest virus nu a dispărut. Va reapărea dacă nu facem tot ce ne stă în putere pentru a-l opri.

Imunizarea este crucială pentru atingerea obiectivului de acces universal la îngrijirii de sănătate și a obiectivelor de dezvoltare durabilă, precum și o componentă vitală a societății noastre care asigură securitatea sănătății în toată regiunea.

Așadar, profit de această ocazie pentru a felicita toate ministerele sănătății din această regiune pentru faptul că au răspuns apelului nostru și a făcut tot posibilul pentru a acorda prioritate imunizării de rutină ca parte a serviciilor de sănătate esențiale în timpul pandemiei. De asemenea, mulțumesc cadrelor medicale neobosite și dedicate să nu lase pe nimeni în urmă în furnizarea de servicii medicale și de servicii de vaccinare.

Vaccinarea este un drept și o responsabilitate și depinde de noi toți să ne asigurăm că suntem protejați împreună.”

Articolul precedentGrupul de Comunicare Strategică: Scenariul 5 este doar o speculație
Articolul următorTimișoara: Sunt obligatorii masca și mănușile în transportul public şi în incintele de relaţii cu publicul