Directorul general al Institutului de Genomică al UMFCD, Octavian Bucur, a reprezentat România la întâlnirea recentă a European Genomic Data Infrastructure

0
226
Directorul general al Institutului de Genomică al UMFCD, Octavian Bucur, a participat la întâlnirea GDI (European Genomic Data Infrastructure), din 14-15 martie, care s-a desfășurat la Malta, în calitate de reprezentant al României/ICDG pe partea de guvernanță, informează  rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, prof. univ. dr. Viorel Jinga.
„România este acum una dintre cele șapte țări europene care vor participa inițial la formarea EDIC-ului on Genomics prin submiterea unui grant în 2024. Celelalte țări vor participa în turul doi. România va face parte din grupul european restrâns de țări care vor submite proposal-ul inițial pentru formarea <<EDIC on Genomics>>.
România va participa la task-force-ul care va pregăti proiectul, condus de reprezentantul Luxemburgului. European Digital Infrastructure Consortium (EDIC) on Genomics își dorește sa opereze infrastructura europeana de date genomice în viitor, continuând inițiativa GDI și să reprezinte una dinte cele mai importante inițiative europene în domeniul genomicii, alături de 1+ Million Genome” – mai precizează conducerea UMFCD.
Articolul precedent(VIDEO) Salvamont: 35 câini au câștigat cu multă dedicație brevetul de salvatori! De ei vor depinde multe vieți…poate și a ta!
Articolul următor(VIDEO) Oricine știe și aplică tehnicile de prim-ajutor este un erou real: Gestul de urmat al unui șofer constănțean