Directorul Comisiei Nationale de Acreditare a Spitalelor – ales prin concurs

0
219

Directorul Comisiei Nationale de Acreditare a Spitalelor va fi desemnat in urma unui concurs, planificat pentru data de 15-16 decembrie, la Cancelaria Primului Ministru.

Pentru a fi eligibili, candidatii trebuie sa aiba cetatenie romana, sa nu aiba condamnari la activ, sa aiba o recomandare de la ultimul loc de munca si sa cunoasca cel putin o limba oficiala a Uniunii Europene. De asemenea, candidatii trebuie sa fie licentiati in medicina, sa detina competente de management sanitar si sa aiba o stare de sanatate buna. Concursul consta intr-o proba scrisa si un interviu.

Comisia Nationala de Acreditare a Spitalelor a fost infiintata in luna septembrie si functioneaza sub coordonarea premierului. Institutia publica este condusa de un Consiliu de Coordonare si de directorul general. Acreditarea oferita unui spital de Comisia de Acreditare este valabila pentru o perioada de cinci ani. inainte de expirarea termenului, reprezentantii spitalului trebuie sa solicite evaluarea unitatii medicale, in scopul reacreditarii.

Articolul precedentContraceptiv de urgenta, 95% eficient
Articolul următorA fost deschisa cea mai moderna maternitate privata din tara!