Diabetul, boala secolului XXI care afecteaza tot mai multi oameni poate fi tinuta sub control intr-un mod eficient si pe termen lung daca exercitiile cardio se asociaza cu ridicarea greutatilor la sala de forta, sustin oamenii de stiinta americani de la un centru de cercetare din Louisiana.

Specialistii sunt de parere ca aerobicul ajuta la eliminarea rapida a zaharului din sange, in timp ce exercitiile cu greutati sunt eficiente in construirea masei musculare, prin stimularea unei proteine care accelereaza procesul de ardere a glucozei.

Astfel prin asocierea celor doua tipuri de exercitii se obtine un control mai bun asupra greutatii, deoarece excesul de grasime este un factor de risc cardiovascular important pentru persoanele care sufera de diabet.

Rezultatele studiului realizat pe un esantion de 245 de voluntari cu diabet, au aratat ca la putin timp dupa ce au inceput programul combinat cu exercitii de aerobic si de ridicat greutati, acestia aveau un nivel al glicemiei apropiat de cel normal.