Dezinfectant produs de profesorii Universității ”Aurel Vlaicu” Arad, donat spitalelor

0
36

Profesorii de la Universitatea ”Aurel Vlaicu” (UAV) Arad au reuşit să producă zeci de litri de dezinfectant, în laboratoarele de cercetare, pe care l-au donat ulterior unui număr de trei spitale din judeţele Arad, Timiş şi Caraş-Severin.

Rectorul UAV, Ramona Lile, a precizat că dezinfectantul a fost produs de către cadrele didactice în Institutul de Cercetare şi Inovare din cadrul universităţii şi respectă reţeta avizată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

„Universitatea noastră este alături de autorităţile locale şi oferim sprijinul nostru necondiţionat în lupta împotriva virusului COVID-19. Punem la dispoziţia autorităţilor laboratoarele noastre, expertiza cadrelor didactice pentru a produce la Arad dezinfectantul atât de necesar în această perioadă”, a declarat Ramona Lile.

Ad in title

Reprezentanţii UAV au precizat că au fost folosite deja toate stocurile de materie primă necesară, dar se fac eforturi pentru a se achiziţiona substanţele din care este produs dezinfectantul, fiind lansate comenzi noi. Astfel, pe măsură ce materia primă soseşte la Arad, cadrele didactice vor produce noi cantităţi, care vor fi livrate spitalelor.

Articolul precedentStudiu: Unii pacienți tratați de coronavirus pot fi infecțioși până la opt zile după dispariția simptomelor
Articolul următorRomânia a înregistrat încă un deces cauzat de coronavirus