Departamentul pentru Situații de Urgență: Dinamica bilanțului victimelor de la Crevedia

0
182

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă informează asupra situației victimelor, aceasta fiind în dinamică:

– 27 la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, din care 4 intubați;
– 13 la Spitalul Bagdasar Arseni, din care 3 intubați;
– 2 la Spitalul Universitar București;
– 4 la Spitalul de Arși, din care 1 intubat.
Total mijloace angrenate în intervenție:
  •  ISU BIF – 14 autospeciale de stingere, 1 autospecială cu roboți, 1 autospecială de stingere cu pulbere și azot, 1 autoscară, 1 punct medical avansat, 7 ambulanțe SMURD, 4 ambulanțe SMURD cu medic, 1 echipaj CBRN.
  • ISU DB: 6 autospeciale de stingere, 1 autospecială pentru transport victime multiple, 11 ambulanțe SMURD , 2 puncte medicale avansate.
  • ISU PH – 3 autospeciale de stingere.
  • 7 ambulanțe ale SAJ Dâmbovița
La nivelul celulei de criză activată în Ministerul Afacerilor Interne, au fost operaționalizate două linii TELVERDE, unde aparținătorii victimelor exploziei din județul Dâmbovița pot afla informații despre starea celor aflați deja în unități sanitare.

12 spitale din Capitală sunt pregătite să primească pacienţii răniţi în urma exploziilor care au avut loc la staţia GPL din Crevedia

„Conducerea Ministerului Sănătăţii este în legătură permanentă cu toţi managerii de spitale din Bucureşti. 12 spitale din Capitală sunt deja pregătite să primească pacienţi”, a transmis Ministerul Sănătății.

Știre inițială: Persoanele rănite în explozia de la staţia GPL din Crevedia, judeţul Dâmboviţa, au fost transferate la Spitalele Floreasca, Universitar şi „Bagdasar-Arseni” din Capitală. „Din informaţiile pe care le avem până în prezent, s-au înregistrat 7 răniţi (4 dintre aceştia sunt intubaţi) şi un deces”, a anunţat, sâmbătă seară, Ministerul Sănătăţii.

„Explozia care a avut loc astăzi la o staţie GPL din Crevedia, judeţul Dâmboviţa, a produs rănirea mai multor persoane. Au intervenit echipaje ale Serviciilor de Ambulanţă Bucureşti Ilfov şi Dâmboviţa şi SMURD, care au acordat asistenţă medicală de urgenţă şi au transportat victimele la spitale de urgenţă din Capitală: Floreasca, Universitar şi Bagdasar Arseni. Din informaţiile pe care le avem până în prezent, s-au înregistrat 7 răniţi (4 dintre aceştia sunt intubaţi) şi un deces”, a precizat ministerul într-un comunicat de presă.

O explozie a avut loc, sâmbătă seară, la o staţie GPL aflată pe DN 1A, în localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa.

În sprijinul ISU Dâmboviţa au fost alocate şi 10 autospeciale de stingere, 10 ambulanţe SMURD, o autospecială de intervenţie la înălţime şi o autospecială CBRN din cadrul ISUBIF, iar la locul intervenţiei se deplasează şi elicopterul SMURD.

 

Articolul precedentComisarul general al Gărzii Naționale de Mediu, Andrei Corlan: „Fumul incendiului de la Crevedia se îndreaptă spre Capitală”. Se recomandă închiderea ferestrelor
Articolul următorExplozie stație GPL: Premierul a anunțat că a fost activat Mecanismul European de Protecţie Civilă