Comisarul general al Gărzii Naționale de Mediu, Andrei Corlan: „Fumul incendiului de la Crevedia se îndreaptă spre Capitală”. Se recomandă închiderea ferestrelor

0
247

Comisarul general al Gărzii Naționale de Mediu, Andrei Corlan, anunță că „fumul se îndreaptă spre Capitală”; populația este sfătuită „să închidă geamurile” după exploziile devastatoare de la Crevedia.

„Risc crescut cu pulberi în suspensie, PM10. Există o creștere de particule în Otopeni, Balotești, Buftea. Fumul se îndreaptă spre Capitală. Recomandam cetățenilor să închidă geamurile. Incendiul e în plină desfășurare. Sperăm să fie cât mai puține victime. În ceea ce privește creșterile, se observă o curbă de creștere care deocamdată nu e semnificativă. Trebuie să ne raportăm și la viteza vântului”, a declarat Andrei Corlan, potrivit Digi24.

„Discutăm despre o explozie și cu incendiu secundar și incendiu la combustibil. Acesta degajă o cantitate foarte mare de hidrocarburi, fum și monoxid de carbon.

În principal, ceea ce pune în pericol populația din zona imediat perimetrială este cantitatea mare de hidrocarburi.

Acestea sunt extrem de toxice, sunt absorbite cu mare rapiditate pe cale respiratorie și pot să producă fie o reacție la nivel pulmonar în special la persoanele care au o anumită predispoziție, cum ar fi cei cu boli pulmonare cronice, astm bronșic, sau prin efectul iritativ al fumului pot să declanșeze și la populația sănătoasă crize de bronhospasm.

Acumularea acestora la nivelul sistemului nervos central poate să ducă la stări de amețeală sau până la comă dacă persoana respectivă este expusă la acest nor toxic”  – a transmis medicul Radu Țincu la B1TV.

Articolul precedentRăniţii în explozia de la staţia GPL din Crevedia, transportați la trei spitale din Capitală
Articolul următorDepartamentul pentru Situații de Urgență: Dinamica bilanțului victimelor de la Crevedia