Decret prezidențial: SUA ies din starea de urgență impusă de pandemia COVID-19

0
143

Preşedintele american Joe Biden a ratificat o lege adoptată de Congres „care pune capăt stării de urgenţă naţionale legată de pandemia de COVID-19” care, timp de peste trei ani, a stat la baza eforturilor de a proteja populația de efectele infectărilor.

Decizia Casei Albe închide fluxurile de finanţare pentru teste Covid, vaccinuri gratuite şi alte măsuri de urgenţă puse împreună – începând cu ianuarie 2020 – pentru a încerca să elibereze cea mai mare economie a lumii din ghearele pandemiei globale.

Administrația prezidențială continuă lucrul la un vaccin eficient în cazul unor alte variante ale virusului

În ciuda acestui demers, administraţia Biden continuă eforturile de lansare a unui vaccin de ultimă generaţie precum şi la alte măsuri pentru a combate orice variantă viitoare a virusului, a precizat instituția prezidențială.

„Proiectul NextGen va accelera şi raţionaliza dezvoltarea rapidă a viitoarei generaţii de vaccinuri şi tratamente prin colaborări public-private”, a transmis, pentru AFP, un înalt oficial al administraţiei referindu-se la un fond de cel puţin cinci miliarde dolari disponibil pentru a „ajuta la catalizarea progresului ştiinţific” şi pentru „a rămâne în faţa virusului în evoluţie rapidă care provoacă Covid-19”.

Articolul precedentUMF „Iuliu Haţieganu” din Cluj, câștigătoarea unor finanțări pentru proiectele depuse în cadrul competiţiei FDI 2023
Articolul următorCluj: 110 echipamente medicale şi aparaturi, în valoare de peste 2,73 milioane de lei, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii