Cluj: 110 echipamente medicale şi aparaturi, în valoare de peste 2,73 milioane de lei, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii

0
138

sursa foto: Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca/Facebook

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca va fi dotat cu 110 echipamente medicale şi aparaturi, în valoare de peste 2,73 milioane de lei.

„Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii, unitate sanitară aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, va achiziţiona nu mai puţin de 110 noi echipamente şi aparaturi medicale, în valoare de peste 2.730.000 de lei. (…) Printre echipamentele care urmează să fie achiziţionate de instituţia spitalicească se numără un aparat de anestezie, un videolaringoscop, un ecocardiograf, două defibrilatoare, o masă de operaţii cu accesorii ORL, un cistoscop pediatric, o staţie centrală de monitorizare, două paturi pentru sugari şi o lampă scialitică”, se arată într-un comunicat trimis, marţi, de Consiliul Județean Cluj.

De asemenea, vor fi achiziţionate şi un timpanometru, o targă, cinci monitoare pentru urmărirea funcţiilor vitale, un sterilizator, două sisteme de încălzire a pacientului, trei aparate EKG portabile, cinci Holtere EKG, cinci Holtere TA, 15 infuzomate şi 20 de injectomate.

„Este o sumă importantă de bani, peste 550.000 de euro, care va fi investită în beneficiul direct al micilor pacienţi. Echipamentele medicale de înaltă tehnologie vor facilita examinarea, diagnosticarea şi tratarea copiilor”, a declarat, conform comunicatului, preşedintele CJ Cluj.

 

Articolul precedentDecret prezidențial: SUA ies din starea de urgență impusă de pandemia COVID-19
Articolul următorZiua mondială de luptă împotriva bolii Parkinson, marcată în fiecare an la 11 aprilie