Cursuri de prim-ajutor la Bistriţa-Năsăud: Record de 3.000 persoane la ”Maratonul resuscitării”

0
367
foto: Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Bistrita

Aproximativ 100 instructori din cadrul a 14 unităţi UPU-SMURD din ţară au fost prezenţi duminică, la Bistriţa, la acest eveniment gândit să educe cât mai mulţi oameni în privinţa tehnicilor de prim-ajutor.

Aproximativ 3.000 de persoane au participat la atelierele de pregătire din cadrul „Maratonului resuscitării” organizat weekend-ul trecut la Bistriţa, la sala polivalentă din cartierul Unirea, cu sprijinul instructorilor veniţi de la mai multe unităţi UPU-SMURD din ţară.

Record de prezență

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Gabriel Lazany, a menționat că evenimentul poate fi considerat un record de prezenţă, municipiul fiind a cincea localitate din ţară în care se organizează acest tip de eveniment: „2.956 – cifra zilei! Un nou record naţional „Maratonul resuscitării”! Bistriţa a fost din nou la înălţime”, a postat acesta pe pagina sa de socializare.

Astfel, participanții au fost instruiți cum să acţioneze într-o situaţie de urgenţă, cum pot imobiliza un picior sau o mână traumatizate, au exersat pe manechine tehnici de intervenţie în cazul unui stop cardiorespirator sau înec şi le-au fost prezentate manevrele de resuscitare pentru cele trei categorii de victime(adult, copil şi sugar).

Organizatorii maratonului au fost Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Bistriţa, UPU-SMURD Bistriţa, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud şi Fundaţia pentru SMURD.

Articolul precedentPremiile CEDA 2023: Câștigătorii premiilor care vor participa la CEDA 2024 – Palermo
Articolul următorFASMR le urează studenților mediciniști succes în sesiune