Cura de detoxifiere

0
489

Dr. Veronica Daghie, medic specialist medicina de familie, consilier in nutritie

Dr. Veronica Daghie evidentiaza beneficiile pe care ni le poate aduce o astfel de cura la inceputul primaverii. in conditii ideale, cura de detoxifiere se face la minim 6 luni, primavara si toamna, si dureaza intre 7 si 21 de zile. Cu toate acestea, procesul de eliminare a toxinelor acumulate in organism poate fi contraindicat anumitor persoane. De asemenea, este foarte important ca inainte de a incepe o cura de detoxifiere sa se faca un set complet de analize (inclusiv analiza firului de par), sa se consulte medicul de familie si un nutritionist.
Simptomele care recomanda o cura de detoxifiere sunt: starea de apatie, oboseala cronica, slabiciune musculara, transpiratie persistenta si urat mirositoare, gust metalic in gura, nevoie de dulce, constipatie, tulburari de digestie.
Alimentele recomandate intr-o cura de detoxifiere sunt cruditatile, legume si fructe fie sub forma de legume, fie sub forma de fructe, laptele, produse care contin fibre – tarate, grau. Alimentele interzise sunt cele grase, alcoolul, cafeaua, bauturile carbogazoase, fumatul.
in aceasta cura de detoxifiere sunt recomandate si ceaiurile diuretice si laxative, odihna si exercitiul fizic in mod echilibrat.

Articolul următorOrganisme modificate genetic – Partea II