Cunoscutul psiholog Robert Epstein vine la Bucuresti pentru un workshop de psihologie si behaviorism

0
47

in data de 23 septembrie 2017, in Bucuresti are loc, in premiera, un Workshop International de Psihologie si Behaviorism sustinut de cunoscutul psiholog american, Robert Epstein. Evenimentul este organizat de ATCA – Asociatia de Terapie Comportamentala Aplicata, in parteneriat cu Facultatea de Psihologie si stiintele Educatiei, U.B., Departamentul de Psihopedagogie Speciala, informeaza un comunicat de presa.

Potrivit documentului, in cadrul atelierului de lucru, psihologul va vorbi despre concepte precum creativitatea, spontaneitatea, dar si gestionarea eficienta a vietii cotidiene a adultilor.

in argumentatia sa, Robert Epstein se va baza pe teoriile lui B. F. Skinner, unul dintre cei mai influenti psihologi ai secolului XX, cu al carui nume este asociat curentul din psihologie numit behaviorism (se axeaza pe modificarea comportamentului prin diverse metode in scopul imbunatatirii vietii unei persoane).

Dr. Epstein a studiat la Harvard si este unul dintre cei mai des intervievati si citati psihologi din lume. Cercetarile sale s-au orientat catre teme precum creativitatea, relatiile de cuplu, managementul stresului, parenting, sanatatea mintala, dar si inteligenta artificiala. Fost redactor-sef al prestigioasei reviste Pshycology Today, Dr. Epstein este in prezent psiholog-cercetator senior al Institutului American de Cercetare si Tehnologie Comportamentala. El este, de asemenea, fondatorul si directorul emerit al Centrului Cambridge de Studii Comportamentale din Massachusetts, informeaza ATCA.

Articolul precedentAsociatia Romana de Cancere Rare a lansat astazi Saptamana de constientizare privind Leucemia Mieloida Cronica in Romania
Articolul următorONG-urile solicita infiintarea de urgenta a unor fonduri pentru bolnavii de SIDA si TBC fara drept la servicii de sanatate