Asociatia Romana de Cancere Rare a lansat astazi Saptamana de constientizare privind Leucemia Mieloida Cronica in Romania

0
45

Saptamana de constientizare privind Leucemia Mieloida Cronica (LMC) in Romania a fost lansata astazi de Asociatia Romana de Cancere Rare, actiunea facand parte din Campania LMC 2017 desfasurata in contextul Zilei Mondiale a Leucemiei Mieloide Cronice, cu sloganul „Astazi, impreuna!” si avand ca scop constientizarea populatiei cu privire la aceasta boala hematologica rara.

Leucemia mieloida cronica reprezinta 15-20% din totalul leucemiilor la adulti. Potrivit Asociatiei Romane de Cancere Rare, in Romania sunt, in prezent, diagnosticate cu leucemie mieloida cronica si aflate in tratament, prin programul national de sanatate, aprox. 1500 de persoane.

„Exista inca multe provocari pentru pacientii cu leucemie mieloida cronica. Accesul la terapii si diagnostic de inalta calitate, tratamentul conform recomandarilor expertilor, aderenta la terapie, gestionarea eficienta a efectelor secundare si incetarea tratamentului la momentul potrivit nu pot fi abordate decat intr-un parteneriat sustenabil intre pacienti, furnizorii de servicii medicale, autoritati si cercetatori”, a declarat Dorica Dan, presedinte Asociatia Romana de Cancere Rare.

Desi exista multe provocari legate de aceasta boala hematologica rara, totusi eforturile depuse si progresele obtinute in tratamentul si ingrijirea pacientilor cu o astfel de afectiune au facut din acest tip de cancer rar o boala in care pacientii pot spera la o viata normala si lunga daca sunt tratati corespunzator.

Articolul precedentZiua Mondiala a Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice 2017
Articolul următorCunoscutul psiholog Robert Epstein vine la Bucuresti pentru un workshop de psihologie si behaviorism