Cum va fi asigurat tratamentul urgențelor de chirurgie vasculară și de chirurgie cardiovasculară în București

0
181

Monitorul Oficial a publicat, miercuri, modificări ale Ordinului privind aprobarea Regulamentului pentru tratamentul intervențional al pacienților cu infarct miocardic acut și aprobarea Regulamentului pentru tratamentul urgențelor de chirurgie vasculară și urgențelor de chirurgie cardiovasculară în municipiul București.

Astfel, potrivit actului normativ publicat în Monitorul Oficial, tratamentul urgențelor de chirurgie vasculară va fi asigurat în regim de gardă, respectând următorul grafic:

  • a) Spitalul Clinic de Urgență «Sf. Ioan» București, în ziua de luni
  • b) Spitalul Clinic de Urgență «Sf. Pantelimon» București, în ziua de marți
  • c) Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare «Prof. dr. C.C. Iliescu» București, în zilele de miercuri și vineri
  • d) Spitalul Clinic de Urgență București, în zilele de joi și duminică
  • e) Spitalul Universitar de Urgență București, în ziua de sâmbătă

De asemenea, tratamentul urgențelor de chirurgie cardiovasculară va fi asigurat în regim de gardă de următoarele spitale:

  • a) Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare «Prof. dr. C.C. Iliescu» București, în zilele de luni, miercuri, vineri și duminică
  • b) Spitalul Clinic de Urgență București, în zilele de marți și sâmbătă
  • c) Spitalul Universitar de Urgență București, în ziua de joi

Repartiția gărzilor pentru tratamentul urgențelor de chirurgie vasculară și urgențelor de chirurgie cardiovasculară în municipiul București este următoarea:

Noile prevederi sunt cuprinse în Ordinul  pentru modificarea Ordinului ministrului sănătății nr. 1.244/2020 privind aprobarea Regulamentului pentru tratamentul intervențional al pacienților cu infarct miocardic acut și aprobarea Regulamentului pentru tratamentul urgențelor de chirurgie vasculară și urgențelor de chirurgie cardiovasculară în municipiul București.

Articolul precedentStudiu: Un dormitor permanent aerisit contribuie la un somn mai odihnitor. Trucuri pentru evitarea insomniilor
Articolul următorStudiu surprinzător: Boxul, benefic pentru bolnavii cu afecțiuni neurologice