Crucea Roșie: Cursuri gratuite de limba română și activități în sprijinul cetățenilor ucraineni și copiilor acestora stabiliți temporar în România

0
98
La Centrul Multicultural al Crucii Roșii Române, cetățenii ucraineni stabiliți temporar în București participă la cursuri gratuite de limba română:
„Aici găsesc sprijin și prietenie, ceea ce îi ajută să se integreze mai bine în comunitate și să își găsească mai ușor un loc de muncă. De asemenea, copiii beneficiază de aceste cursuri pentru a comunica mai bine la școală. Aceasta este o poveste de solidaritate în vremuri dificile” – menționează reprezentanții organizației.
Anunțul Crucii Roșii este publicat și în limba ucraineană pentru a ajunge mai ușor la vecinii noștri care au nevoie de susținere pe durata șederii în România:
„У Мультикультурному центрі Червоного Хреста Румунії люди з України, які тимчасово оселилися в Бухаресті, беруть участь у безкоштовних курсах румунської мови. Тут вони також знаходять підтримку і розуміння, і це допомагає їм краще інтегруватися в суспільство і легше знайти роботу. Водночас не лише дорослі, але і дітки вивчають румунську мову для того, щоб мати можливість спілкуватися з однолітками та вчителями в школі. Це історія про солідарність у важкі часи”.

Tabăra de la Straja, organizată pentru copiii familiilor nevoiașe din Valea Jiului și micuții ucraineni

„Deși a început școala, ne amintim cu drag de momentele frumoase petrecute în această vară alături de beneficiarii noștri” – relatează voluntarii Crucii Roșii din țară. Tabăra de la Staja, organizată în trei serii pentru copii proveniți din familii nevoiașe din Valea Jiului și pentru micuţii ucraineni refugiați temporar în Hunedoara, este un moment de referință pentru filiala organizației.
În timpul taberei, copiii au avut parte de aventuri nemaiîntâlnite: au explorat munții în drumeții memorabile, au gustat din fructele de pădure pe care le-au cules cu mâinile lor și au învățat să-și dezvolte curajul și îndemânarea în aventura parc.
„Și pentru că am dorit să le oferim momente de bucurie și magie, am organizat și un bal mascat, unde fiecare copil a putut fi cine a visat. Eforturile voluntarilor noștri au fost esențiale în această experiență. Cu răbdare și iubire, aceștia au învățat copiii cum să socializeze, cum să își exprime trăirile și cum să facă față emoțiilor negative sau dezamăgirilor. Am fost martorii unei transformări uimitoare în fiecare dintre ei.
Împreună, am creat amintiri care vor rămâne în inimile noastre pentru totdeauna. Ne bucurăm că am putut aduce un strop de bucurie și speranță în viața acestor copii” -transmite Crucea Roșie Română.
Articolul precedent(UPDATE) Procurorii DNA, la Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB)
Articolul următorSăptămâna Europeană a Mobilității: Cel puțin unul din patru adulți și peste 80% din adolescenți nu sunt suficient de activi fizic