Criza severa de medicamente

0
168

Bolnavii de diabet, cancer sau boli de inima se confrunta cu o criza severa de medicamente. Medicamentele care ii tin in viata, au disparut din majoritatea farmaciilor din Romania.

Distribuitorii de medicamente au incetat livrarea catre farmacii a produselor medicamentoase din import, asa ca bolnavii care au nevoie de insulina sau de medicamente pentru tensiune sunt nevoiti sa cutreiere toate farmaciile din orase pentru a le putea procura.

Situatia este prezenta nu doar in orasele mici din tara, ci si in multe cartiere ale Bucurestiului. Bolnavii din Cluj Napoca sau Ploiesti umbla, de asemenea, din farmacie in farmacie, pentru a face rost de medicamentele de care au nevoie.

Vicepresedintele Colegiului Farmacistilor, Clara Popescu a declarat ca situatia este ingrijoratoare. Farmacistii, potrivit aceleiasi surse, asteapta finalizarea negocierilor dintre producatorii de medicamente si Ministerul Sanatatii.

Pe de alta parte, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu sfatuieste pacientii sa mearga la farmaciile din spitale. Spitalele, spune ministrul, au contracte comerciale cu distribuitorii de medicamente, iar acestia se tem de intreruperea livrarilor, pentru a nu fi nevoiti sa plateasca penalizari.

Articolul precedentintalnire cu liderii Sanitas, fara ministru
Articolul următorSalariile cadrelor medicale se vor mari